Nieuws

Sam Hendriks op kampioensjacht in Armeni�: "Ik ben de enige West-Europeaan in de spelersgroep"

Vandaag om 10:00  Na een carrière pendelen tussen Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie, met een tussentijds uitstapje naar het tweede niveau van België, besloot Sam Hendriks (29) zijn voetbalgeluk in de zomer van 2022 verder van huis te zoeken. Een avontuur op Cyprus smaakte naar meer en dus jaagt Hendriks dit seizoen op doelpunten én prijzen bij FC Pyunik, de recordkampioen en huidige koploper van Armenië. "Het heeft mijn verwachtingen overtroffen." meer »

Samenvatting Feyenoord - FC Groningen 2-1 (halve finale KNVB Beker)

Vandaag om 8:30  De tweede finalist in het KNVB Bekertoernooi is bekend. Feyenoord versloeg donderdagavond FC Groningen in de eigen Kuip met 2-1 en staat op 21 april in de eindstrijd tegenover NEC. De Rotterdammers moesten alle zeilen bijzetten om de club uit de Keuken Kampioen Divisie te verslaan. meer »

Deze 5 (oud-)voetballers zijn jarig op schrikkeldag

Gisteren om 14:40  Maar een keer in de vier jaar een ‘happy birthday post’ op de social media van je club krijgen. Het overkomt voetballers die geboren zijn op een schrikkeldag. Vervelend, maar ook uniek. Deze vijf (oud-)voetballers vieren vandaag groot feest. Van harte gefeliciteerd! meer »

Waarom het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen amper iets voorstelt

Gisteren om 12:00  De Oranje Leeuwinnen wisten zich afgelopen avond niet te plaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. “Het is een groot toernooi, waar we graag bij wilden zijn. We hebben daar echt naartoe geleefd”, zei Jackie Groenen met tranen in haar ogen na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland. Datzelfde sentiment is voor het mannentoernooi van het ‘meeste prestigieuze sportevenement ter wereld’ ver te zoeken. Hoe zit dat? meer »

Samenvatting OranjeLeeuwinnen - Duitsland 0-2 (troostfinale UEFA Nations League)

Gisteren om 8:00  Een deceptie. Helaas geen Olympische Spelen voor de OranjeLeeuwinnen. Woensdagavond ging de ploeg van bondscoach Andries Jonker met 2-0 onderuit tegen Duitsland. Dat betekent dat Nederland komende zomer in Parijs ontbreekt bij het vrouwenvoetbal. meer »

Update bekervoetbal: Manchester City haalt uit, Real Mallorca behaalt finale Copa del Rey

28 februari 2024 10:41  Dinsdagavond was het weer een heerlijk bekervoetbalavondje. Zowel in Nederland, Engeland, Spanje als Frankrijk stonden er een aantal mooie potjes op het programma. Met natuurlijk de nodige stunts. We zetten de meest opvallende uitslagen op een rijtje.  meer »

Wie wordt de topscorer van de KNVB-beker?

27 februari 2024 14:00  De halve finales van de KNVB-beker staan op de planning. Cambuur, NEC, Feyenoord en Groningen gaan met elkaar uitvechten wie er op 21 april in De Kuip zal staan. Na deze finale wordt ook duidelijk wie topscorer van het toernooi is, maar wie zijn de grote kanshebbers? meer »

Deze Nederlanders scoorden het vaakst in de Serie A

27 februari 2024 12:00  Sinds afgelopen weekend hoort Teun Koopmeiners bij de zes Nederlanders die het meest trefzeker zijn geweest in de Serie A. De middenvelder scoorde een penalty en dat betekende zijn 22e goal in de Italiaanse competitie. Welke vijf Nederlanders waren nog meer zo trefzeker in de Serie A? meer »

Dit zijn de snelste spelers in de Eredivisie