GVA JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08

21 september 2013 12:45

Vanmiddag rond de klok van 13.00 uur werd er afgetrapt tussen DVV B2  en GVA B2. Het was voor GVA de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse van het seizoen 2013/2014. Dit omdat er vorige week zaterdag nog kermis gevierd werd.

De wedstijd begon niet lekker voor GVA na een zachte terugspeelbal op de keeper kon de spits van DVV er tussen komen en de 1-0 maken. Maar liever 1-0 achter na 1 minuut dan in de laatste minuut. En met die gedachte ging GVA en al snel was GVA de bovenliggende partij. Uit een hoekschop scoorde Gijs rechtstreeks en na twee goede aanvallen werd het 1-2 en 1-3.
De laatste 10 minuten van de eerste helft was te zien dat GVA de kermis nog in de benen had en werd er minder gespeeld. Op het moment dat Pim wederom tegenover de keeper stond werd hij naar beneden getrokken en floot de ''prima'' fluitende scheidsrechter voor een penalty. Floyd faalde niet en schoot de score naar 1-4. GVA leek hiermee de buit al binnen te hebben echter door de vele ruimtes die ontstonden en het minder compacte spel kreeg DVV meerdere mogelijkheden tot schieten. Vlak voor de rust was het dan ook raak, een mooi afstandschot viel in de goal van GVA . Rust stand 2-4.

Na de rust was het minder opwindend en werden er minder kansen door beide ploegen gecreërd. Bart scoorde nog wel door een afvallende bal goed binnen te schieten. De tweede helft was dan ook matig kwa veldspel en vloeiende aanvallen. Het bleef bij het ene doelpunt waardoor GVA de eerste drie punten binnen heeft.

Op naar volgende week, dan wacht de thuiswedstrijd tegen VIOD B2 uit D'chem op 13.00 uur op de VIjzel onder leiding van Joost van Alst.