B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08

5 oktober 2013 11:30

De eerste nederlaag voor de B1 is een feit.

GVA mocht op zaterdag 5 oktober naar Doetinchem voor de uitwedstrijd tegen DZC.
Vanaf minuut één was zichtbaar dat onze tegenstander een aardig balletje kon trappen. Ze combineerde sterk en speelde op een hoog tempo. Onze jongens kwamen weinig tot aanvallen en probeerde vooral tegen te houden. Dit was echter de kracht van GVA vanmiddag. Er werd niks weg gegeven en daardoor bleef het lang 0-0. Uit een flits was een aanvaller van DZC toch weg bij onze verdediging, Sven gaf hem een tik achterop waardoor de aanval gestopt werd. Sven kreeg geel en GVA moest 10 minuten met een man minder spelen. Dit pakte goed uit voor GVA want uit de counter kon Koen alleen op de keeper af, met een rustig tikje langs de keeper rolde de bal de goal in en kon GVA met 0-1 de rust in.

Na de rust veranderde het beeld niet. DZC was sterker maar kreeg weinig kansen door het sterke verdedigen van GVA. Vrije trap voor GVA: Cas v D neemt hem snel en stuurt Cas H weg, de bal word voor gegeven en Koen kopt zijn tweede van de middag binnen. 0-2.

Dit leek het einde voor DZC te worden alleen het tegenovergestelde was waar. GVA verdedigde niet meer als collectief en er kwam veel ruimte. Na een aantal schoten was het raak en scoorde DZC een prachtige goal. DZC ging door en uit een corner werd de 2-2 binnen gekopt. GVA werd weer wakker en eigenlijk uit het niets kregen onze jongens een zwaar gestrafte penalty tegen, helaas 3-2. Er was nog een kans op de gelijkmaker, alleen kreeg Koen de bal niet lekker op zijn schoen.

Het eerste verlies een feit, maar volgende week wederom een wedstrijd. Dan wordt er thuis gespeeld tegen HC'03 om 14.30 op de Vijzel.