Gelijkspel in spannende wedstrijd voelt als een verlies

3 - 3

GVA JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08

26 oktober 2013 12:45

De B1 van GVA mocht gister aantreden tegen concurent Groessen B1. De afgelopen seizoenen bleek Groessen een lastige tegenstander voor onze jongens waarin de uitslag  meestal eindigde in het nipte voordeel van onze tegenstander.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond Groessen één punt boven GVA, wel met één wedstrijd meer gespeeld. Om mee te doen op de bovenste plek moest er gewonnen worden.

De eerste helft werd er door Groessen beter gevoetbald en was het ook de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na enkele minuten werd een goede voorzet door de spits van Groessen binnen getikt en keek GVA tegen een 1-0 achterstand aan. GVA kwam beter in haar spel en vond de ruimte achter de verdedigng van Groessen. Vele steekballen eindigde in een buitenspelval of een 1 op 1 situatie met de keeper van Groessen. Echter werden deze kansen niet afgemaakt. GVA bleef aandringen en kwam dan ook op een gelijke stand doordat Cas een corner van Remco wist binnen te koppen. Vlak daarna ging Remco door aan de rechterkant en wist hij de bal voor te geven op Koen die de voorsprong binnen schoot, 1-2. Dit leek een mooie rust stand te worden voor GVA echter binnen enkele minuten na de voorsprong was het alweer gelijk. Net als de 1-0 werd op indentieke wijze de 2-2 tegen de touwen getikt.

Na de rust was het GVA die het balbezit had, de druk naar voren had en de tegenstander geen ruimte gaf. De aanvallers en middenvelders bleven opduiken achter de verdediging van Groessen en met een prima pass of steekbal konden ze door richting de goal van de tegenstander. Uit al deze kansen was het echter maar één keer raak. Met de voorsprong op zak ging GVA richting het eind. De laatste tien minuten waren voor Groessen, GVA had de puf niet meer om continu druk te zetten en ging achteruit lopen waardoor er kansen volgden voor de thuisploeg. Met kunst en vliegwerk werd de voorsprong vast gehouden en leek GVA de overwinning over de streep te trekken. Maar de wedstrijd eindigde in een zware teleurstelling. Nadat Hes werd nagetrapt werd de overtreding met een waarschuwing af gedaan en een paar minuten later kreeg de thuisploeg een waar cadeautje, de bal kwam onterrecht op de stip en helaas werd de bal prima binnen geschoten.

In de laatste minuten kregen beide ploegen nog een kans op de drie punten maar de stand bleef 3-3. GVA mag trots zijn op het vertoonde spel en de energie die in de wedstrijd werd gelegd. Toch voelt de puntendeling als een grote teleurstelling,

Volgende week wacht er weer een topper. GVA B1 mag om 13.00 uur op de VIjzel aantreden tegen het nog ongeslagen Rijnland B1.