GVA B1 komt 'dramatische' eerste helft niet meer te boven.

16 november 2013 13:00

Scheidsrechter

Goossens, M.J.

Zaterdag mocht de B1 naar Didam voor alweer de 8e wedstrijd van de competitie.
Twee ploegen die in de subtop van de competitie spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd stond GVA 5 punten hoger op de ranglijst dan DVC.

De eerste helft was een helft om heel snel te vergeten. Alles ging fout wat fout kon gaan aan de zeide van GVA. Op het moeilijk bespeelbare veld kwam geeneen bal aan. Acties mislukte en ballen terugveroveren zat er ook niet in. Druk zetten gebeurde verkeerd waardoor de Tegenstander veel ruimte kreeg. Na een ongelukkige handsbal scoorde de thuisploeg 1-0 vanaf de stip. Vanaf dit moment gingen de kopjes hangen, werden de gaten nog groter en werd veel gemopperd. De tegenstander profiteerde hiervan en scoorde via een prachtig afstandschot 2-0. Nog voor de rust scoorde de tegenstander van GVA ook nog 3-0. Een vrije trap werd door meerdere spelers 'niet' weggewerkt en lag daardoor in het net. Rust stand 3-0 voor DVC.

In de rust was deze harde klap terug te lezen op de gezichten van de spelers. Met een donderpreek en 5 wisselingen in het elftal werd er geprobeerd toch nog iets van de wedstrijd te maken.

De tweede helft was dan ook compleet anders. GVA had het balbezit en kwam tot kansen. De tegenstander kwam niet meer in de buurt van de goal van Hes en voetbalde achteruit. GVA kwam na een kwartier op 3-1, na een half uur zelfs op 3-2, tweemaal Cas van Driel. De 3-3 kon vallen maar het geluk was niet aan de zeide van onze jongens.

GVA was veelste laat begonnen met voetballen waardoor de 3-0 rust stand niet meer omgebogen kon worden. Komende zaterdag heeft de ploeg rust waarna het de 30e thuis tegen Angerlo speelt.