A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 07

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Janssen, P.G.

De eerste thuiswedstrijd van GVA A1 was tegen DVC '26. De gasten uit Didam hadden hun eerste twee duels beide gelijkgespeeld en dus was het aan onze jongens om hun de eerste nederlaag toe te dienen. Deze gretigheid kwam direct naar voren toen GVA in de eerste helft relatief simpel uitliep naar een 2-0 voorsprong. Twee intrikkers van Floyd zorgde voor een kleine voorsprong, welke groter had kunnen zijn als kansen beter benut werden. Met een geweldige save wist keeper Hes Vermaas te voorkomen dat een hard schot van DVC in de kruising verdween. Echter ging het in de laatste 5 minuten van de eerste helft toch mis. Door slordigheden achterin bij GVA kwam DVC nog voor de rust terug tot 2-2. In de tweede helft trok GVA direct het initiatief weer naar zich toe. Steeds beter werd er gebruik gemaakt van het feit dat DVC hun laatste man noodgedwongen als keeper had opgesteld. Na een harde uithaal van Floyd op de paal wist uit de rebound Thijs doel te treffen. Daarna was het Floyd met twee doelpunten die de tussenstand al snel tilde naar 5-2. De 6-2 was er een om in te lijsten. Na een mooie voorzet wist invaller Mick Buurman de bal middels een omhaal in de kruising te krijgen. Mick staat niet bekend om zijn trefzekerheid, maar de goals die hij maakt zijn vaak van ongekende schoonheid. Na het doelpunt van Mick was het weer de beurt aan Floyd die zijn vijfde van de middag erin schoot. De Vijzel heeft met Floyd zo zijn eigen Lewandowski. Het slotakkoord van de middag was voor Tom van der Welk. Met een geweldige pegel van 30 meter wist hij voor de 8-2 te zorgen. Een mooie overwinning voor onze A junioren. Complimenten ook voor de trainer van DVC die, ondanks het ontbreken van wisselspelers, een eigen speler wegens wangedrag van het veld afhaalde tien minuten voor tijd. Komende zaterdag reist de A1 af naar Dieren voor het competitieduel met Dierense Boys A1. Daarin gaan ze opzoek naar de derde driepunter op rij.