Gemiste kansen komen GVA A1 duur te staan

GVA JO19-1

Koen de Beijer (penalty)

A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 07

10 oktober 2015 14:30

In Dieren ging GVA A1 op zoek naar een nieuwe driepunter om de sterke fase voort te zetten waarin ze zich bevinden. Onder een mooi najaarszonnetje moest dit gebeuren op het kunstgras van Dierense Boys. GVA kwam echter niet goed uit de startblokken. De eerste tien minuten lieten ze zich de kaas van het brood eten door de veel fellere thuisploeg. Dit resulteerde dan ook in een snelle achterstand. GVA toonde  veerkracht door juist na de 1-0 de regie in handen te nemen. Door een binnen geschoten strafschop van Koen de Beijer kwamen ze al snel weer op gelijke hoogte. Erna volgde een sterke periode van onze A junioren. De thuisploeg kwam er nauwelijks nog aan te pas en GVA creëerde de ene na de andere mogelijkheid. Echter werden deze allemaal gemist. Koen en Pim lieten zien dat ze een echte tweeling zijn en verzuimde beide een grote kans. Ook Bart van der Welk had de voorsprong op zijn voet maar liet het na om de bal erin te schieten. Ook een aantal schoten uit tweede lijn troffen geen doel. Daardoor gingen de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers in met rust. Na de rust begon GVA wederom erg slap. Dierense boys profiteerde andermaal hiervan en kwam weer op voorsprong. Met twee benutte penalty's wisten ze deze voorsprong zelfs uit te breiden naar 4-1. Ondertussen ging GVA verder met waar het in eerste helft mee bezig was, kansen missen. Niet in de hoeveelheid zoals voor rust maar ook nu waren er voldoende mogelijkheden om wat aan de stand te doen. Het mocht echter niet baten. Bij winst had GVA de 2e plaats kunnen pakken maar met deze nederlaag blijft het voorlopig bij een klassering in de middenmoot. Volgende week wacht de derby op eigen veld tegen Angeren.