A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 07

31 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Ruyter, D.M.P. de

Het uitduel tegen ESA A2 heeft opnieuw geresulteerd in een nederlaag. Nadat een week eerder de A junioren roemloos uit de beker werden gegooid door OVC '85 was ditmaal ESA A2 te sterk voor onze A1. Opvallend is dat het wederom gebeurde op een kunstgras ondergrond. Het kunstgras lijkt niet veel goeds te doen bij de jongens. Hoewel GVA het uitduel sterk begon met enkele flinke kansen lukte het lange tijd niet om dit krachtsverschil in doelpunten om te zetten. Echter was het na iets meer dan een half uur spelen Koen de Beijer die toch de score wist te openen uit een ouderwetse scrimmage. Het meegereisde publiek was er van overtuigd dat het spits Bart van der Welk was die de bal het laatste zetje gaf maar hij gaf achteraf keurig aan dan het toch echt Koen was. Helaas voor de uitploeg ging het niet de rust in met deze voorsprong. Op slag van rust werd een makkelijk gegeven vrije trap onderkant lat binnengeschoten door ESA. Een mooie treffer, maar helaas erg ongunstig voor ons. De tweede helft ging GVA weer dapper op zoek naar de voorsprong. Een scherpe counter van de thuisploeg, waar het alle schijn had van buitenspel, zorgde echter voor een grote domper bij de blauw witte. Na deze treffer verdween het voetbal bij GVA. Wanhopig werd de lange bal gehanteerd maar tot grote kansen kwam het niet. Ook invaller en de man in vorm de laatste weken Mick Buurman kon het verschil niet meer maken. De definitieve klap kwam iets minder dan tien minuten voor tijd toen de behendige spits van ESA de 3-1 binnenschoof. Helaas een ongelukkige nederlaag voor GVA maar zoals zo vaker konden de jongens het zichzelf aanrekenen. Tal van kansen werden gemist. Zaak om de komende weken, als er op papier wat mindere tegenstanders op het programma staan, dit te veranderen. Komende zaterdag spelen de jongens thuis tegen AVW uit Westervoort. Het duel is om half 3 op het hoofdveld van de Vijzel en sluit perfect aan de topper van GVA C1 thuis tegen de Bataven.