Koen de Beijer (intikker)
Tom van der Welk (intikker)

A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 07

14 november 2015 12:00

GVA A1 heeft het duel bij hekkensluiter AFC Arnhem simpel weten te winnen. Daarmee rekent het eindelijk af met het probleem van winnen op kunstgrasvelden in de competitie. Nadat eerder punten verloren werd op het kunstgras in Dieren en bij ESA wist GVA ditmaal wel te winnen. 90 minuten lang stormde de jongens van Capi over het veld. Na 90 minuten ging de blauw witte storm liggen en toen de rookwolken optrokken stond er uiteindelijk een 1-10 zege op het scorebord. Belangrijk aandeel in deze zege hadden Floyd en Koen, beide heren wisten driemaal het net te vinden. Koen deed dit zelfs driemaal achter elkaar in één helft waardoor gesproken kan worden van een onvervalste hattrick. Man van de wedstrijd was echter toch Tom van der Welk. Won elk persoonlijk duel, leidde meerdere aanvallen in met goede diepte passes en wist zelf ook twee keer tot scoren te komen. Daarbij was vooral de volley halverwege de tweede helft een schitterende treffer. Met de rug naar de goal wist hij in de draai de bal vanuit de lucht ineens hoog in de goal te krijgen, vergelijkbaar aan de schitterende goal van Pelle in de klassieker een aantal jaar geleden. Ook het afstandschot van Cas van Driel was er eentje om in te lijsten. Hij zorgde net voor rust voor de 0-5 en diende daarmee mentaal de finale klap uit aan AFC Arnhem. De tien treffers worden gecomplementeerd door alweer een treffer van Mick Buurman. Hij had slechts enkele minuten speeltijd nodig om net als afgelopen weken weer een doelpuntje mee te pikken. Na de twee op papier mindere tegenstanders volgt aankomende zaterdag het inhaalduel tegen VDZ op de Vijzel in Doornenburg. Een serieuze tegenstander met evenveel verliespunten als GVA. Een echt "zespunten duel" dus.