A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 07

28 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Verbeet, A.P.

Na een week toeleven en speculaties over de tegenstander stond afgelopen zaterdag eindelijk de derby tegen de Bataven A2 op het programma. In de dagen ervoor werd er via WhatsApp voortdurend gesproken over hoe er gewonnen moest worden van de ploeg uit Gendt. De KNVB had zoals zovaak dit seizoen weer een bondscheidsrechter gestuurd om deze burenruzie in goede banen te leiden. De openingsfase van de wedstrijd viel van beide kanten tegen. De uitploeg creëerde wel enkele kansen maar keeper Hes Vermaas werd niet echt getest. GVA kwam de eerste twintig minuten weinig in het spel voor. Na deze fase kantelde de wedstrijd steeds meer de kant van GVA op. Gevaarlijke momenten stapelden zich op maar door het ontbreken van scherpte bij de aanvallers bleef de stand op 0-0. Na ongeveer een half uur spelen doorbrak Koen de Beijer de ban. Een mooie steekbal door de as werd op de zestien opgepikt door Koen die zich vervolgens handig door de defensie van de bezoekers manoeuvreerde. In eerste instantie faalde hij nog oog in oog met de sterk keepende doelman van de Bataven maar de rebound werd beheerst binnen getikt. Na het doelpunt zakte GVA weer wat in. Dit zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker. Een prima aanval van de Bataven werd beheerst binnen gewerkt. Dat het een serieuze mentale tik was voor de ploeg van Capi bleek na rust wel. Nog geen paar minuten in de tweede helft kwam de Bataven goed door over de linkerkant. De voorzet werd ongelukkig in eigen goal gewerkt door notabene Gendtenaar Jordi Rutten. Geruchten gaan rond dat dit wellicht niet zo ongelukkig was als het leek en er enige opzet in het spel was. Duidelijk is in ieder geval dat de komende weken de ogen gericht zullen zijn op Jordi die deze scoringsdrift ook in het juiste doel mag laten zien. De 1-2 op het scorebord betekende de eerste achterstand op de Vijzel dit seizoen voor GVA. Direct na de tegentreffer ging bij het hele team de knop om. Deze wedstrijd moest en zou gewonnen worden en het eerste puntenverlies thuis zou niet in de derby plaats vinden. Veelvuldig zocht GVA de aanval maar telkens ontbrak het aan een juiste eindpass. Enkele gevaarlijke kopkansen uit corners leverde ook niet de gewenste gelijkmaker op. Toen zo'n 20 min voor tijd Floyd doorbrak aan de linkerkant en duidelijk onderuit gehaald werd in de zestien rekende de thuisploeg op een strafschop. De scheidsrechter die verder de derby goed onder controle had besloot echter de bal niet op de stip te leggen tot ongeloof van alles wat blauw-wit was. Vijf minuten later was het echter toch raak. Een goede pass van verdediger Sven Wassink op Remco van Bolderen bracht de flegmatieke buitenspeler in goede scoringspositie. Remco zag de keeper wat ver uit zijn goal staan en twijfelde geen moment. Met een mooie boogbal over de keeper heen bracht hij de 2-2 op het bord. Met nog tien minuten te gaan rook GVA nu bloed en zagen ze kansen op meer. Direct vanaf de aftrap werd er weer vol druk gezet. Deze druk op de bal zorgde voor gerommel bij de back van de Bataven. GVA reageerde attent en stuurde direct Remco weer diep. Remco ging achter de bal aan en zag wederom de keeper uit zijn goal komen. Een herhaling van zetten en weer troefde Remco de keeper af met een mooie bal in de verre hoek. Het gejuich van de thuisploeg moet tot in Gendt te horen zijn geweest. Vervolgens braken er spannende laatste minuten aan waarin GVA vooral bezig was om de winst over de streep te trekken. In gevaar kwamen de jongens niet meer ondanks de vele minuten blessuretijd. 3-2 eindstand en wederom de volle buit in een thuiswedstrijd. Net als eerder tegen Rijnland was het Remco die de wedstrijd in de slotfase wist te beslissen. Door de winst blijft GVA in het spoor van de koplopers Paasberg en ESA. Voor de winterstop staan nog twee duels op het programma, beide tegen subtopper DVV. Komende zaterdag zal er eerst uit in Duiven gevoetbald worden.