38'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 3e klasse 09

15 oktober 2016 10:30

Daar waar onze voorbeelden het vandaag niet konden bolwerken tegen HAVO, heeft de jongste toekomst laten zien dat er in de toekomst geen zorgen hoeven te zijn als we tegen HAVO spelen.
Vanaf het begin was duidelijk dat, als we geconcentreerd verdedigden, we zouden gaan winnen. Binnen een paar minuten kreeg Lars een corner, deze draaide hij er in een keer in, al zat Rens er net met een voetje aan (volgens Rens was de bal echter al 5 centimeter over de lijn en aangezien we in Haalderen en omstreken nog niet werken met de doellijn-technologie gaan we daar maar vanuit). Hoe dan ookj 0-1. De marge werd een paar minuten later verdubbeld. Sepp slalomde van links door de verdediging, en rond bekwaam af. Verdedigend lieten we soms wat steekjes vallen en daardoor viel volkomen onverwacht de 2-1. De aanvoerder van HAVO was iedereen te snel af en verschalkte Bram, die tot dan toe geen bal had geraakt. Na een paar minuten kregen we een kopie van de tegen goal, gelukkig schoot de HAVO speler de bal nu naast de goal. Langzaam werden we weer wakker en begonnen wer te voetballen. Een paar minuten voor de rust werd Lars diepweggestuurd, hij speelde een speler uit en kon naar de goal rennen. Helaas werd hij van achteren aangetikt, gelukkig was de scheids zo sportief een penalty te geven. Lars schoot deze onberispelijk binnen. De marge was weer twee en dat voelde wel prettig. In de rust werd aangegeven dat als we zo slordig bleven het best 3-2 en zelfs 3-3 kon worden, of dat als we juist weer wat scherper werden het 4-1 en misschien ook wel 5-1 kon worden. De jongens pikten het goed op en het werd idd 4-1  en 5-1. Lars schoot een prima aanval binnen en Sepp deed even daarna hetzelfde. Vlak voor tijd werd Servan aangetikt, maar de scheids besloot niet te fluiten. Daardoor kon een HAVO speler toch nog de 5-2 maken. Uit de aftrap werd het (zoals wel vaker de laatste weken) toch nog 6-2. Sepp kreeg de bal voor de voeten en schoot de eindstand op het bord. Wij hadden onze taak volbracht en gaan nu genieten van een weekje rust. Boven verwachting staan we toch mooie 3e in de 3e klasse. De komende weken staan er louter toppers op het programma, daarna zal blijken waar we thuis horen!