1 - 2

GVA JO17-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 2e klasse 06

25 maart 2017 12:15

25 mrt. Vandaag gingen de jongens van GVA JO17-1 met de fiets richting sportpark Walburgen voor de derby uit tegen de Bataven JO17-2. In de stralende zon ging de wedstrijd vanmiddag van start. GVA kwam moeilijk uit de startblokken en had moeite om van achteruit onder de druk van de Bataven uit te spelen. De eerste kansen waren dan ook voor de Bataven, maar keeper Xander en de verdediging konden de goal schoonhouden. Na 10 minuten kwam GVA wat meer onder de druk vandaan en met spitsenduo Brice en Lukas wisten we de ballen voorin meer in bezit te houden. Kansen voor GVA kwamen voornamelijk via cornerballen. Na 15 minuten kwam GVA via de rechterkant door. De voorzet vanaf rechts ging eerst nog voorlangs, maar kon door Brice worden opgepakt en die gaf gelijk strak voor zodat Lukas de 0-1 kon binnen tikken. Na de openingstreffer was het toch de Bataven die weer het heft in handen nam en meer balbezit had. GVA probeerde vooral op te houden en het veld klein te houden. Met Sieb en Teun als steunpilaren in de verdediging en een goed keepende Xander konden we lang de voorsprong houden. Toch was er dan vlak voor rust een doorbraak bij ons in de verdediging. De spits kwam goed door en kon hem afleggen op de linksvoor. Voor ons geen onbekende want het was Doornenburger Stef Scholten die met de kans wel raad wist en de bal in de kruising schoot voor de 1-1.

Met een gelijkspel gingen we de rust in. De jongens bleken toch vertrouwen te hebben dat we deze tegenstander weleens konden pakken. Na genoten te hebben van de rust, want het was met het warme weer toch best zwaar, gingen we ons richten op de tweede helft. Hoewel het spel heen en weer ging werd er van beide kanten toch goed geprobeerd om voetballend erdoor te komen. Beide elftallen stonden verdedigend goed dus het was lastig om kansen te noteren. Na 10 minuten in de tweede helft werd er goed gezamenlijk druk gezet door GVA. Jort veroverde de bal op rechts en kon Brice in passen. Brice kreeg met een klutsje de bal mee en verschalkte zo al twee man. Hij ging op de laatste man af omspeelde hem en kwam oog in oog met de keeper. Koeltjes schoof hij de bal in de rechterhoek en zo kwamen we op 1-2. Er waren niet veel kansen voor GVA, maar we bleken wel dodelijk effectief vandaag. Net als in de eerste helft probeerde de Bataven de achterstand weer om te buigen. Het zocht de aanval en bij GVA werd er door het middenveld met Sem, Dion, Sam en Jort alles aan gedaan zodat de spitsen niet in stelling konden worden gebracht. Als de spitsen dan toch aan de bal kwamen werd er kort verdedigd. Toch kregen de Bataven aardig wat kansen, maar als schoten vanaf 5 à 10 meter al over en naast worden geschoten dan wordt het lastig om te scoren. GVA kwam nog één keer goed door via een actie van Brice die aflegde op Sam, maar zijn schot ging net naast. Het laatste kwartier was billen knijpen, want de Bataven bleef toch serieus druk houden op de goal van GVA. Vlak voor tijd was er nog een bal op de lat die in de rebound vanaf dichtbij naast werd geschoten. De jongens van de Bataven hadden nog één kans via een laatste corner waarbij we de keeper mee naar voren zagen gaan. De corner kwam, maar was te kort en kon worden weg gewerkt. Vlak hierna floot de Scheids voor het einde en had GVA sinds 15 oktober van het vorige jaar eindelijk weer een competitie winst. De jongens waren kapot gestreden en hadden op werklust en effectiviteit de winst weten binnen te halen. Een prima teamprestatie.