7'
Assist: Sepp Otters

Onder 10, JO10-1, 2e klasse 06

18 november 2017 9:00

Vandaag speelden we tegen RKHVV, de koploper en grote titelfavoriet. In de beker verloren we met 6-2, dus we konden onze borst nat maken.
Vanaf minuut 1 bleken onze jongens messcherp. Na 5 minuten hadden wij al meerdere kansen gehad, waaronder een bal tegen de lat, HVV kon daar helemaal niets tegenover zetten. Ze wisten niet wat ze overkwam. Het woordje heer en meester is eigenlijk nog zwak uitgedrukt. We vergaten onszelf te belonen voor het goede spel, vaak levert dat een keer een goal op voor de tegenstander. Gelukkig bleef het bij een kansje na slecht ingrijpen van onze verdediging. Ook na deze kans bleven we doen wat we daarvoor deden. Stijn, (die zeer lekker stond te spelen) veroverde menig bal op het middenveld en zette onze anvallers vervolgens aan het werk. Ook Davide bleef koel op de momenten dat HVV dacht te counteren. Met zijn snelheid en met behulp van de goede duels van Brandon kwam er geen muisje doorheen!
Sepp sneed op links  en rechts veelvuldig door de verdediging en leverde meerdere bruikbare ballen af. Een van deze momenten leverde een corner op. Sepp legde deze perfect neer op het hoofd van de volledig vrijstaande Rens, die wist wel raad met deze kans. Hij kopte hem prachtig in! Met een mooie goal namen we verdiend de leiding.
Nu waren we helemaal los, we hadden plezier en werkten hard. Daarnaast speelden we heel erg goed. Rens leverde een heerlijke voorzet af, daar stonden Sepp en Lars allebei vrij. Lars schoot de bal prima binnen, waardoor we met 2-0 voorkwamen. Na een slippertje achterin stond het uit het niets 2-1. Gelukkig hadden we voor de rust nog wat tijd.om de voorsprong weer te vergroten. Sepp gaf een mooie voorzet op Lars. Iedereen van HVV moest de bal laten lopen, maar Lars weet uit ervaring waar deze ballen terecht komen en kon prima binnenschuiven. 3-1 voor, tegen de koploper. Als trainer sta je echt te genieten van zo'n heerlijke eerste helft. Soms is het dan jammer dat je nog een helft moet spelen. Vandaag bleek dat ook het geval. We hadden veel energie gestopt in de eerste helft en dat brak ons soms op in de tweede helft. Geklungel achterin leverde HVV een paar kansen op en daardoor stond het al vrij snel weer 3-3. Even waren we bang dat we zouden breken. Dat had ook gekunnen, als Diego en de paal ons niet hadden gered. Zelf probeerden we ook nog wat af te dwingen, dat leverde kansen op. Sepp probeerde de bal te stiften, maar de keeper zat er prima bij, Lars ging alleen op de keeper af, maar ook nu volgde weer een redding. Sem had zelf moeten schieten, maar speelde de bal helaas af. Daardoor bleef een zeer interessante pot op 3-3 steken. Over het algemeen mogen we daar zeker tevreden over zijn. Volgende week maar weer een keer naar Bemmel, hopelijk trekken we de lijn van de afgelopen weken door!