Sem Nseka (scrimmage)
16'

2e klasse 3

24 maart 2018 9:00

Na de nederlaag van twee weken geleden wilden de jongens graag iets rechtzetten. Na 1 minuut konden we echter al weer vol aan de bak om een achterstand goed te maken. Na een hard schot belande de bal, niet voor de laatste keer deze dag, in de linker kruising. Even waren we van slag, maar al gauw begonnen we goed te voetballen. Achterin zat alles dicht en vandaaruit speelden we verzorgd voetbal. Beetje bij beetje trokken we de duimschroeven aan. Na een paar kansjes kregen we een corner op links. Deze zijn altijd voor Lars en vaak komt hij dan bij Sepp terecht. Zo ook deze corner. Met zijn hoofd knikte Sepp de terechte 1-1 binnen.  Orion was van slag en daar profiteerden we van. Sem scoorde uit een scrimage, na weer een corner, de 2-1. We bleven vrolijk door voetballen, Rens onderschepte de bal en stuurde Sepp weg, deze snelde zijn tegenstander voorbij en gaf de bal perfect op Lars. Hij scoorde keurig met zijn linkervoet, waardoor we met 3-1 gingen rusten. In de rust kreeg Brandon een compliment voor zijn enorme werklust die eerste helft. Het eerste gedeelte van de tweede helft speelden we net zo goed als in de eerste helft. Dat resulteerde in twee hele mooie goals. De eerste was van Sepp, die twee man doldraaide en de bal vervolgens prachtige in de verre kruising draaide. Een paar minuten later deed Davide dat met een pegel nog eens dunnnetjes over. Na een knappe steekbal van Lars ramde Davide de bal voor de derde keer die dag in dezelfde kruising.
Hierna lieten we de teugels een beetje vieren en werd Orion sterker. Gelukkig bleven we hard werken en wilden we kost wat kost ervoor zorgen dat Diego geen goal meer tegen zou krijgen. Dat gebeurde gelukkig ook niet meer, mede doordat paal en Sepp in de weg stonden. Ook wij hadden pech met het houtwerk. Sepp pegelde een bal kogelshard op de lat, Lars dacht dat kan ik ook, want een minuut later volgde hij het voorbeeld door het doel nog eens flink te laten trillen met een kanonskogel. Na een mooie pot gingen we terecht met 3 punten naar de kantine! Volgende week weer een weekje rust. Daarna uit naar Lienden.