Assist: Bram Zweers
Sieb Vermaas (intikker)

2e klasse 05

25 mei 2019 14:30

Zaterdag 25 mei 2019. D-day. De dag waarop de beslissing is gevallen in de 2e klasse voorjaarscompetitie. De dag waarop GVA JO19-1 kampioen is geworden!

Na de meevallers van afgelopen week, waarin de Paasberg er met de pet naar gooide en GVA het restant van de ESA wedstrijd tot een goed einde wist te brengen stond GVA op poleposition in de laatste speelronde. Op doelsaldo vond het zichzelf terug op de eerste plaats nipt boven Orion. Het doelsaldo was dusdanig gestegen na afgelopen week dat bij winst op Angeren de titel eigenlijk niet meer kon ontgaan. Maar hiervoor moest dus wel de derby worden gewonnen uit bij Angeren. Het zorgde voor gespannen gezichten in aanloop naar de aftrap toe.

JO19 beschikte over een volledig fitte selectie voor deze kampioenswedstrijd en ook Stef was meegereisd om de jongens te steunen op deze belangrijke middag. GVA begon in dezelfde formatie als afgelopen woensdag tegen ESA. Het enige verschil was echter dat deze wedstrijd iets scherper begonnen werd. Angeren mocht aftrappen en na eerst een balletje terug werd direct gekozen voor een lange bal. Deze werd onderschept door doorjagen van Koen en Job. Vervolgens kon Emile direct Floris wegsturen aan de rechterkant van het veld. Deze bleef rustig en gaf hem laag voor waar Rik hem simpel binnen kon lopen bij de tweede paal. 0-1 voor na ongeveer 20 seconden. Een droomstart van een kampioenswedstrijd.

Gesterkt door de 0-1 probeerde GVA geconcentreerd te blijven voetballen. En hoewel er nog veel slordigheden in het spel zaten en niet elke bal even goed was kwamen er voldoende kansen voor de bezoekers om de voorsprong uit te breiden. Zo zagen onder andere Sieb, Floris en Emile enkele goede pogingen gekeerd worden. Angeren had er bijzonder weinig tegen in te brengen. Het enige gevaar in deze fase had kunnen komen uit een vrije trap. Maar deze werd zo beroerd geschoten dat zelfs het vangnet niet geraakt werd, wat op zich wel een knappe prestatie was gezien de positie van de vrije trap.

Toch was het Angeren wat uit het niets de gelijkmaker wist te scoren. Na ongeveer 35 minuten voetballen verdedigde GVA slordig en bleef de bal hangen in de drukte binnen de zestien. Eén van de aanvallers van Angeren probeerde het met een laag schot in de lange hoek. Sten zag de bal in de drukte te laat aankomen en zo lag de 1-1 in het doel. GVA leek in de minuten erna aardig van slag door deze tegenslag. Het ging verder achteruit lopen en liet Angeren komen. Met een goed schot vanaf rand zestien dacht Angeren zelfs even de 2-1 te maken, maar Sten wist de nog net zijn vingertoppen tegen de bal aan te krijgen waardoor deze naast ging.

Op slag van rust konden de massaal meegereisde supporters weer juichen. Bram verstuurde een lange bal over de verdediging van Angeren heen en lanceerde zo Sieb. Deze nam op zijn beurt de bal goed mee met de kop en schoot de bal vervolgens langs de uitstormende doelman op van Angeren. Een zeer belangrijke treffer voor GVA waardoor de thee net wat beter zou gaan smaken in de rust. Langs het veld was iedereen het erover eens, GVA zou kampioen gaan worden als het zo door bleef voetballen. Ondanks dat het spel niet altijd groots was geweest in de eerste helft, waren de gasten toch zeker de bovenliggende partij met de betere kansen.

Met verse krachten in het veld gebracht door Peter begon de tweede helft nog beter dan de eerste helft was begonnen. Direct vanaf het begin zette GVA Angeren vast tegen het eigen strafschopgebied aan. Toen GVA probeerde door de defensie heen te komen was er de eerste harde tackle van de kant van Angeren. Het zou niet de laatste harde overtreding van de middag zijn waar Angeren duidelijk gefrustreerd was. De scheidsrechter liet het bij een gele kaart en een vrije trap voor GVA volgde. Het schot van Bram werd nog gepareerd door de keeper maar deze liet de bal wel los. Sieb reageerde zeer attent en tikte vervolgens de 1-3 binnen. Samen met alle wisselspelers en trainer werd de treffer uitbundig gevierd langs de zijlijn.

Niet veel later was er weer reden tot juichen. Het was Sieb die weer zijn man passeerde en een goede voorzet afleverde. Dit keer was het Floris die de trekker overhaalde en de 1-4 tegen te touwen wist te schieten. Dit kon nu gewoon niet meer misgaan. GVA bleef na de 1-4 geconcentreerd spelen en zocht waar het kon naar meer doelpunten. Ondertussen moest het op momenten proberen ook heelhuids het einde van de wedstrijd te halen waar enkele spelers van Angeren zich niet van hun beste kant lieten zien. Zeker een drietal overtredingen had een rode kaart kunnen opleveren, maar de scheids spaarde de thuisploeg door het bij geel of waarschuwingen te laten. Normaliter is de derby met Angeren een harde maar sportieve wedstrijd, vandaag bleek dat helaas niet mogelijk. Misschien dat de aanwezigheid van de vele Doornenburgers en het aanstaande kampioenschap van GVA dit gedrag opriep bij een handjevol spelers van de thuisploeg.

GVA bleef de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het dacht zelfs nog even een vijfde te maken maar Sam stond helaas in buitenspelpositie bij zijn doelpunt. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde waren steeds meer spelers bezig met de aanstaande titel. Sten proefde zelfs al eventjes van een biertje nog voor de wedstrijd ten einde was. Nadat Roel vlak voor tijd ook nog even liet zien dat hij meedeed was de wedstrijd na een bewogen tweede helft voorbij. Luid gejuich aan de Doornenburgse zijde waarbij alle wisselspelers direct het veld op stormde om het feestje te beginnen. En nadat iedereen een medaille en een kleine alcoholische versnapering had weten te bemachtigen kon de schaal de lucht in. Het feest zou nog tot in de kleine uurtje duren die nacht.

Namens JO19-1 willen we ook nogmaals JO15 feliciteren met hun behaalde titel. Was een gezellig ritje op de kar samen! Graag willen we bij deze ook alle supporters bedanken die afgelopen jaar zijn komen kijken uit en thuis naar de JO19-1. Vooral afgelopen zaterdag zijn jullie in grote getalen gekomen waarvoor dank. Geeft zo’n feest extra glans. We gaan met het team het seizoen nog goed afsluiten binnenkort en het kampioensfeestje nog even dunnetjes overdoen. Hopelijk tot volgend jaar weer langs de lijn!
GVA JO19-1 KAMPIOEN