Veerkracht GVA JO19-1 niet voldoende voor drie punten

2 - 2

GVA JO19-1

1e klasse 1

12 oktober 2019 16:15

Afgelopen zaterdag moesten de jongens van JO19-1 afreizen naar Wijchen voor het uitduel met AWC. Voor dit duel ontbraken door blessures Jerome en Wout (tot grote teleurstelling van de lokale dames), Rik liet zijn ploeg in de steek voor een weekendje weg. Door het late tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld werd, uiteindelijk werd er rond half vijf pas afgetrapt, kon Job slechts één helft meedoen alvorens hij andere verplichtingen in de avond had. Gelukkig voor hem stond hij wel in de basis.

Door de afwezigheid van Jerome mocht vandaag Niels proberen het doel te verdedigen namens GVA. Vanuit de JO17 was Seb mee om zijn kunsten te vertonen bij JO19-1. Na twee wisselvallige wedstrijden waarin GVA goede fases nog teveel afwisselde met matige fases in de wedstrijd, kwam GVA vandaag wel goed voor de dag. Echter was zoals verwacht ook de tegenstander van een hoger niveau dan we de afgelopen weken tegen gekomen zijn. Vooral in de eerste helft was dit goed merkbaar. AWC zette hoog druk en jaagde alles af. Vooral op het middenveld zaten ze er dusdanig kort op dat GVA moeilijk aan het voetballen toe kwam.

Opvallend was ook de schoenkeuze bij de nummer 8 van de thuisploeg. Nu zijn de witte schoenen aan Doornenburgse zijde van Koen al een kleine ramp op zich in het veld, maar deze speler van AWC maakt het nog bonter. Zonder enige vorm van schaamte loopt hij met roze schoenen over het veld. Wellicht dat dit de reden was dat er zo weinig supporters van de thuisploeg stonden te kijken. Want dit is natuurlijk alle schaamte voorbij dat een speler roze schoenen aantrekt. Absoluut geen gezicht en het verbaasd me dan ook dat teamgenoten of de club zo’n jongen dan niet hierop aanspreekt.

Het was dan ook AWC wat aan de leiding kwam in de eerste helft. De manier waarop was echter onnodig. Het was gelegenheidskeeper Niels die niet attent genoeg reageerde op een hoge bal die achter de defensie van de Doornenburgs viel. Te laat bedacht hij zich dat hij als keeper verder naar voren had moeten positioneren. Toen hij eenmaal besloot toch maar uit te komen was het al veel te laat en was de aanvaller van AWC eerder bij de bal, waardoor hij hem simpel langs Niels op kon tikken. Natuurlijk valt Niels deze tegengoal moeilijk aan te rekenen omdat hij geen echte keeper is, maar we doen het toch. 1-0 AWC, bedankt Niels!

De schade werd voor GVA helaas nog groter in de eerste helft. Een goed schot vanuit tweede lijn verdween in het net waarmee de 2-0 van AWC op het bord verscheen. Erg zuur voor GVA wat vrij aardig voor de dag kwam maar vooral moeite had om onder de constante druk van AWC uit te voetballen. Richting het einde van de eerste helft lukte dit steeds vaker en schoof het spel dan ook langzaam op richting het doelgebied van AWC. Enkele kansen voor de Doornenburgers waren het gevolg, de grootste was voor Emile die van dichtbij naast kopte.

Vlak voor rust viel er voor GVA een gele kaart te noteren toen Roel te laat was in een poging de bal af te pakken. De gele prent was gezien de overtreding terecht maar werd aan Doornenburgse zijde wat geïrriteerd ontvangen omdat een zelfde overtreding eerder in de wedstrijd van AWC zijde met enkel een vermaning werd bestraft. Misschien was het wel deze irritatie die ervoor zorgde dat GVA richting de rust nog feller ging spelen ondanks de man minder situatie. Dit zorgde er voor dat Emile net voor de rust de aansluitingstreffer kon binnen werken. Zijn eerste poging leek voorlangs te gaan maar de verdediger van AWC besloot Emile een tweede kans te gunnen. Deze schoot Emile met enig fortuin door de benen van de keeper binnen. Iets wat zelfs Niels bij ons niet zou overkomen deze wedstrijd.

In de tweede helft werd het meer en meer eenrichtingsverkeer richting het doel van AWC. De thuisploeg kon het felle spel uit de eerste helft conditioneel niet meer opbrengen zo leek het waardoor er voor GVA meer tijd en ruimte ontstond om te voetballen. Vooral met het blok Tieme/Jim op het middenveld werd er een behoorlijk niveau gehaald deze tweede helft. Halverwege de tweede helft was er dan ook de verdiende gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Roel kon Tieme de bal binnen schieten. Een 2-2 stand met nog voldoende tijd om zelfs voor de overwinning te gaan.

AWC bracht er in de tweede helft weinig tegenover. Ze kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit op de counter maar speelde het te onzorgvuldig uit om Niels nog enigszins te testen in deze tweede helft. GVA had echter nog wel tal van gevaarlijke momenten voor de goal van AWC. Een doelpunt van Koen werd afgekeurd wegens buitenspel en Wiebe was een keer gevaarlijk dichtbij met een kopbal. De grootste mogelijkheid was er misschien wel voor Tom. Echter leek hij in eerste instantie te schrikken dat hij de bal kreeg van Roel waardoor zijn goede positie om te schieten verloren ging. Toen hij vervolgens met bal bij de achterlijn kwam leek hij er alles aan te doen om deze af te schermen zodat hij achter zou gaan. Wat vrij opmerkelijk was omdat het hiermee zeker een doeltrap voor AWC zou worden.

In de absolute slotfase waren het vooral dode spelsituaties die voor het gevaar zorgde. Maar helaas voor de Doornenburgers stond AWC goed te verdedigen bij corners en vrije trappen waardoor een winnende treffer niet meer tot stand kwam. Even leek het zelfs op dat AWC met een uitval nog voor de winst ging maar gelukkig voor GVA resulteerde dit ook niet in een doelpunt. Na een paar minuten blessuretijd besloot de scheidsrechter deze spannende partij af te fluiten en bleven beide ploegen dus steken op een gelijkspel. Ondanks de 2-0 achterstand die opgelopen was in de eerste helft overheerste toch vooral teleurstelling bij GVA dat de wedstrijd niet in winst was geëindigd. Met het vertoonde spel kan de ploeg echter wel vooruit naar de komende weken.

Volgende week ligt de competitie even stil in verband met een bekerronde. GVA JO19-1 heeft hierin een mooie derby geloot. Volgende week zaterdag speelt de ploeg in de eerste ronde knock-out fase van het bekertoernooi een uitwedstrijd in Gendt tegen Bataven JO19-2. Een mooi affiche waarin Rik misschien weer eens het net gaat vinden na twee weken van droogte.