1e klasse 1

5 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

Theo Willems

Het derde duel van de competitie was direct een echte derby voor GVA JO19-1. Evenals vorig seizoen kwam HAVO naar de Vijzel. Waar vorig seizoen JO19-1 kinderlijk eenvoudig de Haalderense formatie van de mat tikte ging het deze middag wat moeizamer. Bij de thuisploeg ontbraken vandaag Jim en Jerome, daardoor kwam alleskunner Roel vandaag als doelman binnen de lijnen.

De start was op zijn zachts gezegd matig van Doornenburgse zijde. HAVO toonde zich gretiger en feller waardoor GVA zich veelal liet afbluffen. Iets wat in de eerste klasse niet zou mogen gebeuren, maar ook zeker niet in een derby. Het waren dan ook de bezoekers die op voorsprong kwamen. Uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt waardoor hij precies voor de voeten terecht kwam bij een speler van HAVO, deze kon hem vervolgens simpel binnen werken.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam GVA langzaam wat meer in het spel voor. Er kwamen enkele mogelijkheden uit dode spelmomenten en voorzetten maar de timing en het koppen was vandaag niet van een dusdanig niveau dat deze mogelijkheden echt gevaar stichtte voor de doelman uit Haalderen. De druk van GVA nam in het tweede gedeelte van de eerste helft wel voldoende toe om de defensie van de bezoekers te kraken. Na een goede lange bal van Emile kon Tom de voorzet geven richting Sam. De keeper toucheerde de bal nog wel lichtjes maar de bal kwam uiteindelijk toch bij Sam terecht die hem vanaf enkele meters voor de doellijn simpel kon binnentikken.

Nog voor rust kwam GVA zelfs op een voorsprong. Na een goede individuele actie van Emile, die drie man passeerde alsof hij Rick Karsdorp was tegen de defensie van FC Porto, was wederom Sam het eindstation om af te drukken. Zo kon GVA ondanks de matige start toch met een voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begon op dezelfde voet als dat de eerste helft was geëindigd. GVA probeerde de druk te houden op HAVO en het spel speelde zich dan ook af op de helft van de gasten. HAVO probeerde met een lange bal op de gevaarlijke spitsen GVA weg te counteren. Hierin slaagde ze ook na ongeveer een uur spelen. Een diepe bal werd geschampt door Wout waarna een van de spitsen zo wegliep uit de rug van Bram die even niet stond op te letten. Koeltjes werd de 2-2 binnen geschoten en konden de Doornenburgers weer opnieuw beginnen.

Wat volgde na de 2-2 was een enorm slechte fase van beide kanten. Veel slordig balverlies over en weer en het spel lag veel stil door overtredingen van zowel GVA als HAVO. Dit resulteerde ook in een gele kaart voor beide ploegen. De wedstrijd kabbelde op deze manier voort en het leek er een tijdlang op dat er überhaupt geen winnaar meer zou komen. Maar een kwartier voor tijd brak Tieme voor GVA de ban. Met een goede individuele actie creëerde hij de ruimte voor zichzelf om te kunnen schieten. De bal verdween achter de keeper van HAVO en hiermee was er een nieuwe voorsprong voor GVA tot grote opluchting van iedereen aan Doornenburgse zijde.

Na de 3-2 ging HAVO wat meer risico nemen en werd er een tactische omzetting gedaan. Dit bleek echter totaal de verkeerde keuze en het pakte voor hen dan ook dramatisch uit. Met de extra ruimte die GVA kreeg liepen de Doornenburgers makkelijk uit naar een ruimere zege. Tweemaal wist GVA het net nog te raken in de laatste tien minuten. Beide goals kwamen op naam van de sterk spelende Tom.

Met de 5-2 overwinning op HAVO blijft de ongeslagen status van GVA intact. Al zal het spel en vooral het tempo wel wat omhoog moeten wil de ploeg echt mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Ook zou het helpen als Rik in de spits is een assist of doelpunt gaat verzorgen. Met Millingen en vooral HAVO heeft GVA de zwakkere ploegen uit de competitie al gehad, verderop in het najaar zullen er sterkere tegenstanders komen waarbij er meer gevraagd gaat worden van de ploeg. Volgende week treffen we AWC in Wijchen om 16u15, na Orion in de beker is dit het tweede team wat blijkbaar niet gesteld is op een derde helft. Hier zal onder andere leider Bart niet blij mee zijn.