3 - 2

GVA JO17-1

B-Junioren (voorjaar), B1, 3e klasse 17

28 april 2012 13:00

Na maandag jammerlijk onderuit te gaan met 3-0 bij Orion B3 uit was het vandaag aan de B1 om te laten zien dat ze nog voor de prijzen wilden gaan. De wedstrijd begon niet erg goed vanuit GVA, jongens liepen niet goed vrij, kwamen niet tot voetballen en de duels werden te makkelijk verloren. De jongens van Eendracht waren scherper en kregen meer kansen. Uit een vrije trap wisten ze de 1-0 achter Bas Schaars te koppen. Eendracht bleef sterker en GVA kwam de eerste helft niet tot goed voetbal. Uit een corner werd het ook nog 2-0.
Na de rust wisten de jongens dat ze het niet gingen redden als ze niet goed samen zouden werken. De instelling in de 2e helft was gelukkig een stuk beter dan de eerste helft en het voetbal werd ook beter. GVA kreeg het betere van het spel en het was Hidde Vermaas die goed doorging in een aanval en de 2-1 binnen schoot. Even later maakte Stan een goede actie en legde de bal voor, Yoshi maakte een overstap en Hidde schoot met zijn linker de 2-2 schitterend in het hoekje. GVA begon er nu echt in te geloven en kreeg meer kansen. Er was een bal, waarvan de jongens zeiden dat deze over de doellijn ging en dus een doelpunt was, maar dit werd niet gezien. Ook Yoshi kreeg nog een mooie kans hij omspeelde de keeper, maar kon net niet goed bij de bal komen om hem goed te raken en schoot naast. Vlak voor tijd was er dan toch de pech, een speler van eendracht kreeg de bal op 20 meter van onze goal en schoot hem schitterend in de kruising. Het werd 3-2 voor Eendracht en dat was ook de einduitslag, achteraf kunnen we zeggen dat de B1 het in de eerste helft heeft laten liggen en het jammer genoeg in de tweede helft niet meer goed kon maken.