15'
30'

B-Junioren (voorjaar), B1, 3e klasse 17

9 mei 2012 20:00

Vanavond mochten de jongens om 20.00 uur aantreden tegen OSC. Na de regen was gelukkig de zon gaan schijnen en het was een mooie avond om lekker te voetballen. De jongens van GVA kwamen goed uit de startblokken en waren een stuk feller in de duels dan OSC. Uit 2 corners kwamen twee mogelijkheden, maar Stan en Hidde kopte allebei richting de keeper. Via de zijkanten kwamen we vaak goed door, maar de keeper van OSC wist de kansen van GVA te keren. Na ongeveer een kwartier wisten we het net dan toch te vinden, vanaf links kwam de bal bij brandon die eerst nog tegen de keeper schoot, maar daarna in de rebound toch de 0-1 wist te maken. Na de goal bleven we goed voetbal spelen en de jongens werkten goed samen, om de bal te veroveren en weer te voetballen. In de 25ste minuut pakte Bas Brom de bal goed af op het middenveld gaf een mooie lange bal op Brandon die de bal goed aannam en hem in de linkerhoek schoot 0-2. Tot aan de rust bleef GVA goed voetbal spelen en de eerste helft was een genot om naar te kijken.
Na de rust ging OSC wat feller voetballen en hadden ze in het begin het betere van het spel. Bij GVA werd er ook wat slordiger gespeeld misschien wat vermoeidheid, waardoor OSC gevaarlijker was. Uit een corner werd de bal weggewerkt, maar daarna gelijk weer voorgegeven en de spits wist de bal tussen de verdedigers in binnen te koppen 1-2. GVA raakten de controle een beetje kwijt en OSC ging er in geloven. OSC kreeg nog een goede kans toen een afstandschot niet lekker werd gepakt door Bas Schaars, maar gelukkig werd de rebound ook helemaal verkeerd ingeschoten, waardoor Bas uiteindelijk toch de bal nog kon pakken. Even later schoot aan de andere kant de keeper de bal niet lekker uit en Stefan was scherp en kon de bal oppikken en daarna voorgeven op Hidde die de bal in een keer over de keeper lobte 1-3. Hiermee werd de wedstrijd toch wel op slot gegooid. GVA werd sterker, Stefan kreeg nog een mooie steekpass van Hidde, hij omspeelde de keeper, maar schoot jammer genoeg tegen de paal. Daarna floot de scheids voor het einde en konden we de verdiende 3 punten meenemen naar Doornenburg.