GVA JO17-1

60'

B-Junioren, B1, 2e klasse 11

29 september 2012 14:30

29 sep. Vanmiddag nadat de regenbuien waren weg getrokken ging de B1 van GVA op de fiets  de pont over richting Pannerden om de strijd aan te gaan met RKPSC B1. Beide ploegen hadden nog geen punten gepakt, dus het zou een spannende strijd worden. GVA begon de wedstrijd goed en speelde de bal goed rond, de posities waren goed bezet en iedereen voetbalde vanuit zijn taak. Vanuit een opbouw van achteruit wist GVA al binnen 5 minuten te scoren, Cas kreeg op het midden de bal, speelde Yoshi aan, die de bal vanaf 16 meter in één keer laag in de verre hoek schoot. Niet veel later kreeg Brandon aan de linkerkant de bal toegespeeld van Stan, Brandon omspeelde zijn tegenstander en schoot hard richting de hoek van de goal. De keeper wist de bal nog net te redden, maar Stefan was er snel bij en schoot de rebound in het net 0-2. GVA bleef de sterkere partij en na 20 minuten werd het ook 0-3 toen Bas Brom een bal hoog voorgaf, het leek of de keeper hem ging vangen, maar Cas van Driel sprong boven de keeper uit en kopte de bal in het doel. 10 minuten voor rust werd GVA toch iets slordiger in de omschakeling en dat zorgde er ook voor dat Pannerden een kans kreeg in de counter en bij GVA de verdediging in een ondertal situatie terecht kwam. Pannerden speelde dit goed uit en maakte de 1-3. GVA mocht aftrappen hield de bal goed in de ploeg en nog geen 2 minuten later kwam Bas Brom mee op gaf een mooie steekpass richting Cas en die gleed de bal netjes binnen 1-4. Zo gingen we ook de rust in.

Na de rust zouden we op dezelfde wijze verder gaan Mick en Remco kwamen er in voor Gijs en Job en GVA probeerde weer vanuit de taak te voetballen. Doordat het 1-4 stond zag je wel jongens die iets meer wilden dan nodig was, maar toch bleef het spel goed. Het gevaar van onze kant kwam 2 keer via een corner. De eerste werd met kunst en vliegwerk van RKPSC nog gered, maar daarna kwam de corner van Brandon weer goed aan en kon Stan binnen koppen. 10 minuten voor tijd kon RKPSC toch nogmaals scoren de spits wist de buitenspelval net te ontwijken ging op Bas Schaars af en scoorde de 2-5. GVA kon uiteindelijk de scoren nog iets omhoog krijgen. Stan speelde een mooie lange bal op Yoshi die ging op de keeper af en schoof de bal in de lange hoek. 2-6 werd de eindstand en de jongens van GVA B1 hadden de eerste overwinning binnen, een hele mooie teamprestatie. Volgende week gaan we weer voor de 3 punten thuis tegen Concordia Wehl.