Datum

10 november 2012 14:30

Accommodatie

Onbekend

10 okt. Vandaag mocht de B1 van GVA op het hoofdveld van de vijzel aantreden tegen AVW '66 B2. Hoewel AVW alles nog had verloren dit seizoen betekend dat niet dat we ze moesten onderschatten. GVA begon de wedstrijd goed en er werd goed overgespeeld. Via de zijkanten kwamen we goed vrij en na 5 minuten gaf stan in de 16 meter de bal door aan Cas die de bal aannam en direct in het goal schoot 1-0. We bleven goed voetballen en er kwamen nog wat kansen maar die gingen er niet in. Achterin kregen we weinig tegen, door de snelheid en kracht achterin van Emiel, Gijs, Bas en Sep gaven we weinig weg en als er gevaar was van AVW stond daar altijd Bas nog in de goal om de ballen tegen te houden. Enige smetje in de eerste helft was dat Stefan na 20 minuten het veld moest verlaten door een blessure, maar tot de rust hadden we het betere van het spel alleen konden we dat niet terug vertalen in de score.
Na de rust gingen we aanvallender spelen en dat kwam in de eerste paar minuten gelijk uit. Stan gaf een mooie pas op Yoshi die naar binnen trok en 1 tegen 1 met de keeper de bal wist te scoren. Nog geen 5 minuten later was het stan die een vrije trap vanaf links gegeven door Emiel bij de tweede paal netjes binnen tikte 3-0. De wedstrijd leek binnen en dat was ook aan het spel te merken. De jongens van de B1 gaven wat minder gas en daardoor kreeg AVW meer kans. Na 20 minuten in de tweede helft kwam AVW via links door en wisten ze de 3-1 te scoren. AVW bleef goed tegenstand bieden en de kansen gingen over en weer. Bij ons kwam Brandon niet tot scoren en we zouden bijna de 3-2 tegen krijgen was het niet dat Bas Schaars de bal die richting de kruising vloog er mooi uitplukte en ons op een mooie voorsprong hield. Vlak voor het eind gooide we de pot toch nog helemaal op het slot toen Remco Mick vrij speelde op rechts en die schoot met een voortreffelijk schot de 4-1 binnen. We namen vandaag geen genoegen met minder dan 3 punten en die behaalden we ook. Kijken of we onze stijgende lijn volgende week kunnen voortzetten tegen Rijnland uit.